Szerves hulladék kiáltvány (Biotrash Manifesto)

Image

SZERVES HULLADÉK KIÁLTVÁNY

1. A szárazföld macskacápája, a tigris, egy lehetetlen fajt képez Szibériában több mint három méter hosszú farkával. Fejlett szocialista állam voltunk, mégis úgy hiszem, ez a legalapvetőbb mozgatóerő. Az a pont, ahol valamiből valami más lesz. Ez teszi azzá a várost, a világot, ami valójában. Az a zóna, ahol az egymástól elütő dolgokból egyetlen egész lesz. A hibrid zóna.

2. Tenyéssz magadnak művet, neveld nagyra, hogy egész városokat kergessen őrületbe és fiatal lányokat zabáljon pikkelyes tinédzserbuliján. Ez lenne csak a zsigeri realizmus, mert itt nincs sem vallás, sem filozófia, sem ateizmus, sem materializmus, sem spiritualizmus. Ez a tények, csakis a tények kérdése.

3. A szutyok zsigeri realista minőség, hiszen egészen belülről jön, bár egyáltalán nem őszinte. Sőt, inkább valami kitalált, bár ebben nem ért egyet a macskacápa és Nádas Péter, amikor összedugják a fejüket egy-egy újabb halom belső szutyok felett. Lehet, hogy földönkívüli eredetű vagy valami rendkívül népies.

4. Tömegsírba lőjük a nőket, mert szép, aztán a férfiakat, mert igaz, aztán szerzünk néhány seggmanót, akik majd elviszik a balhét.

5. Higiénia kérdése az egész. Nádas Pétert például nagyon fiatalon megtanult bilizni, de ezért kicsúfolták a seggmanók, akik szerint az erőlködő fehér ember távolról sem esztétikus. Persze lehet másképp is szarni, félelemmel vegyes csodálattal, bár lehet, hogy ez is túl európai. Nem érdemes áhítatba esnünk borzalmunk felett ülve, inkább csipegessük élvetegen a fekete rokokót. Az éden barna pettyeit, amikor a szellem gőzeiben megvakulnak a múmianyalók. Mert ők csontokat jöttek ápolni, de ehelyett igét találtak, ami keservesen bűzlik.

6. Mutánsokat nyertünk meg közönségnek, hiszen ők szeretik csáprágóikkal végigizgulni szerelmi kalandjainkat a sugárzó vidék kies fennsíkjain, ahol Molloy megtanult biciklizni, de azóta sem tudott dudálni. Pedig a duda fontos, hangja élénk és izgató, lényünk legmélyééig hatol, de nem kelt bánatot, sem ellágyulást, csupán arra figyelmeztet, hogy itt az idő egy újabb generáció kikeltésére. Tehát tojjuk csak izzó tojásainkat! Rengeteg történet van bennük, kalandos, baszós, de van amelyik a hold sötét oldalán újjászülető magyarságról szól.

7. Ez egy kétnemű esztétika, illetve három. Mínusz egy, ha a seggmanóknak kedvezek, de szülhetek replikánst is, miután Hajas Tiborral közösültem. Bár tőle félek kicsit, mert Biki szerint, ha levágom a csajom fejét és beleélvezek, akkor egészen másvalaki leszek. Hát itt tartunk. Még mindig ebben az avantgárd pokolban, ahol náci nyugdíjasok festészetről okítanak. Ez a művészettörténet bosszúja. Nem kell Canova, nem kell a szépségflastrom, nem kell emberábrázolás, nem kell az ember. Véres márványt okádok.

8. Pornográf nemzet szeretnék lenni, libidómban idegen létformák utaznak ezer éve. Elveszetten a klasszikus tömegsírban a rossz igazságot keresem, hogy mutánsaimmal együtt megtérhessünk keltető odúinkba, ahol egész nap szól a fekete rokokó. De nem fogunk álmodni, hiszen nincsen a tudatunk alatt semmi, csak a medúzaszerű szépség alkonyán mocsárba ragadt kentaur, amint a lóra szállás nehézségeiről mesél.

Hírdetés  Vélemény, hozzászólás?

  Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

  WordPress.com Logo

  Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Facebook kép

  Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

  Kapcsolódás: %s%d blogger ezt szereti: